Шахтарі на Волині призупинили “підземний страйк”, але висунули вимоги

Шахтарі на Волині призупинили “підземний страйк”, але висунули вимоги

Укрінформ
На Волині гірники шахти "Бужанська" ДП "Волиньвугілля" припинили страйк, який тривав з неділі, 26 листопада.

Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної держадміністрації.

Вони висувають кілька вимог, окрім погашення заборгованості по зарплатні.

"Гірники призупинили акцію протесту до 8 грудня. Вже зараз до праці стала наступна зміна «Бужанки»... Проте шахтарі не лише вимагають виплатити заробітну плату. У них – ряд вимог: негайно провести фінансовий аудит ДП «Волиньвугілля», звільнити керівника пана Зоріна, не перешкоджати профспілковій діяльності та не гальмувати хід тих справ щодо ДП, якими займаються правоохоронці", - йдеться у повідомленні.

Натомість голова Волинської ОДА Володимир Гунчик вважає, що волинська вугільна галузь потребує докорінної реорганізації. Зокрема, на його думку, слід запровадити комплексний підхід: фактично ліквідувати «Волиньвугілля», утворити шахтоуправління, керівником якого має бути директор 10-ї шахти, а його заступники – керівниками решти копалень.

Читайте також: Повернути зарплатні борги волинським шахтарям обіцяють наступного тижня

Як повідомляв Укрінформ, гірники розпочали протести з неділі, 26 листопада. Після зміни вони залишалися під землею, на глибині 470 м. В різні дні там знаходилася від 20 до 74 осіб. За інформацією голови Незалежної профспілки гірників Михайла Волинця, шахтарям не виплачено у повному обсязі зарплату за серпень і лише 10% – за вересень. Працівникам непромислової групи заборгували ще за липень.

Голова Волинської ОДА у розмові із заступником міністра енергетики та вугільної промисловості України Галиною Карп з'ясував, що кошти на виплату заборгованості надійдуть до 8 грудня.

На вівторок, 5 грудня, запланована робоча зустріч Гунчика із представниками профспілок і шахтарями, на якій обговорюватимуть проблеми вугільної галузі краю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-