Соколівське на Кіровоградщині відкриє центр послуг для літніх людей

Соколівське на Кіровоградщині відкриє центр послуг для літніх людей

Укрінформ
Соколівська об’єднана громада в рейтингу успішності ОТГ України посідає п’ятнадцяте місце.

Така оцінка була озвучена на Форумі регіонального розвитку «Об’єднані територіальні громади Кіровоградщини: виклики, успіхи та перспективи» (захід пройшов на Кіровоградщині 29 листопада), в якому взяли участь голови ОТГ з усієї області.

В Соколівській ОТГ не закрито жодного із семи сільських клубів працює Будинок культури. Місцева сільська рада нині серйозно переймається наймом інструкторів для роботи з шістьма сільськими футбольними командами (одна з них, «Сокіл»–переможець районних змагань), підтримкою свого художнього самодіяльного колективу, комплектацією восьми бібліотек. Також громада закладає в бюджет три з половиною мільйона гривень на будівництво біоочисних споруд. З нового року тут відкривається Центр з надання соціально-адміністративних послуг, який опікуватиметься проблемними родинами, людьми похилого віку, - повідомила керівник Соколівської ОТГ Інна Завірюха.

За її словами, «бюджет тримає нас у рамках, хоча й не зв’язує руки. Приміром, цьогоріч ми запланували на все про все разом із освітянською і медичною субвенціями 42 мільйони гривень».

Читайте також: На сільські амбулаторії Кіровоградщини виділять із бюджету 100 мільйонів

Завірюха нагадала, що в Соколівській ОТГ Кіровоградського району – вісім населених пунктів, а територія співставна з територією маленького району – приблизно тридцять тисяч гектарів. Це означає, що найбільшою проблемою громади є неремонтовані дороги у селах, чия інфраструктура давно лишалася поза увагою влади. Наприклад,у Вишняковому, де цього року проведено дорожних ремонтних робіт на 2,5 мільйона гривень. Або в Карлівці, де нещодавно з’явилося два кілометри нового асфальтного полотна (вартість робіт – півтора мільйони). Чи в Новопетрівці, де освоєно на шляхово-ремонтних роботах мільйон чотириста тисяч гривень.  850 тисяч гривень коштувало вуличне освітлення в Іванівці, 350 тисяч – дах на школі в Карлівці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-