Поліція перекрила міжнародний канал торгівлі секс-рабинями

Поліція перекрила міжнародний канал торгівлі секс-рабинями

Фото, відео
Укрінформ
Працівники поліції, прокуратури та прикордонники встановили п’ять осіб, які протягом 2016-2017 років переправляли малозабезпечених та одиноких мешканок Дніпропетровської та Запорізької областей у сексуальне рабство до Російської Федерації.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП у Дніпропетровській області.

«У ніч з 28 на 29 листопада на перетині державного кордону України «Гоптівка» поліція затримала 2-х жінок. Дві жительки Дніпропетровської області намагалися переправити в Російську Федерацію для роботи повіями 2-х дівчат», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що їх затримали в порядку ст. 208 КПК України та повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 149 КК України (торгівля людьми).

Читайте також: Торгівля людьми: прикордонники запобігли спробі вивезти українку

Оперативним шляхом співробітники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Дніпропетровській області встановили ще дев’ять українок, які могли стати потенційними жертвами злочинної групи. Всіх жінок зловмисниці знаходили за оголошеннями про роботу, розміщеними в Інтернет. Їм обіцяли працевлаштування в сфері обслуговування: офіціантками, посудомийками, автомийницями тощо.

За місцем мешкання затриманих слідчі провели обшуки. В ході документування діяльності злочинної групи поліцейські викрили причетність організаторки до злочинів у сфері незаконного обігу зброї. В її машині було виявлено та вилучено 6 тротилових шашок, гранату Ф-1, запал, димову шашку, сигнальні ракети та 294 патрони до автомата Калашникова. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ст. 263 КК України. Боєприпаси направлені на експертизу.

Зараз вживаються заходи для встановлення інших дівчат та повернення їх з території Російської Федерації, зазначили в поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-