На сільські амбулаторії Кіровоградщини виділять із бюджету 100 мільйонів

На сільські амбулаторії Кіровоградщини виділять із бюджету 100 мільйонів

Укрінформ
На Кіровоградщині в обласному бюджеті на наступний рік планують передбачити 100 мільйонів гривень на будівництво й оснащення 25 сільських амбулаторій.

Про це заявив народний депутат Костянтин Яриніч на Форумі регіонального розвитку "Об’єднані територіальні громади Кіровоградщини: виклики, успіхи та перспективи", проведеному 29 жовтня Кіровоградським відділенням Центру розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС).

Зокрема, за його словами, у бюджет наступного року область закладає 100 млн грн на будівництво й оснащення 25 сільських амбулаторій. Крім того, планується продовжити роботу із залучення лікарів в ті населені пункти, де не вистачає медиків. Для цього влада й місцеві меценати беруться за вирішення житлового питання для приїжджих сімей, сказав Яриніч, додавши, що впродовж останніх двох-трьох років випускники медичних вишів отримали на 85 квартир в області.

У свою чергу депутат ВР Олександр Горбунов, який є одним із розробників закону про дорожній фонд України, поінформував, що в ході візиту до Туреччини домовився, зокрема, про участь турецької компанії в тендері на будівництво дороги Кропивницький – Миколаїв, однієї із найаварійніших в Україні. За його словами, кошторис цього проекту становитиме 475 мільйонів гривень. Ще понад 200 мільйонів планується виділити на реконструкцію автобану Кропивницький-Умань. Загалом, за словами Горбунова, на відновлення доріг, котрі мають полегшити життя новоутвореним громадам, має надійти до 2 мільярдів гривень.

Читайте також: Лікарі й амбулаторії мають стати юрособами, щоб отримати фінансування - Супрун

В ході форуму його учасники висловлювали впевненість, що процес об’єднання громад сприятиме всебічному розвитку територій, особливо тих сіл, котрі досі навіть власних бюджетів не мали. Медичне обслуговування, освіта, комунальна сфера, інфраструктура отримали шанс на виживання й розвиток.

"Я вітаю новообраних голів ОТГ. Вони відважні люди, бо взяли на себе відповідальність служити громаді у цей важкий час. А шлях відважних завжди складніший", - сказав Горбунов.

Участь у форумі також взяли голова Кіровоградської обласної адміністрації Сергій Кузьменко, керівники ОТГ, більшість яких щойно перемогли у перших в історії новостворених територій виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-