Гройсман розповів, що вже зробили для розвитку інновацій у регіонах

Гройсман розповів, що вже зробили для розвитку інновацій у регіонах

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступає за якомога ширше впровадження інноваційних підходів у розвитку регіонів та розв'язання проблем громад.

Про це він заявив у середу, виступаючи на Міжнародному саміті мерів у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам треба дати нову якість життя в регіонах і ця нова якість напряму пов'язана з інноваціями. Ми маємо зрозуміти, що перед нами стоять виклики формування якісного для життя середовища, нової якості освітніх і медичних послуг, ми маємо дати чіткий сигнал бізнесу, що ми зацікавлені в створенні нових підприємств, щоб економіка зростала. Я б дуже хотів, щоб кожен з мерів українських міст став успішним, щоб найкращі практики, нові інноваційні підходи для вирішення місцевих проблем стали основою для успіху кожної громади", - наголосив Гройсман.

Він нагадав, що цього року уже створено Раду розвитку інновацій при Прем'єр-міністрі, а в проекті бюджету 2018 року заплановано фінансування Фонду підтримки інновацій, що може слугувати двигуном ефективних змін в країні.

Крім цього, за словами Гройсмана, уряд створив інфраструктуру, яка може допомогти містам стати ефективними. Це Офіс підтримки інвестицій, який працює в уряді і має вже "серйозний портфель інвестиційних проектів", та Офіс підтримки  українського експорту. "І дуже важливо, щоб ви використовували цю інфраструктуру через механізм регіонального розвитку. Фонд регіонального розвитку наступного року буде близько 4 млрд і ми можемо закласти інноваційний компонент, що дасть можливість вам впроваджувати інноваційні рішення", - підкреслив Прем'єр.

Він зазначив, що нині пропонується дуже багато інноваційних рішень, але їх треба реально впроваджувати в життя українських громад.

Читайте також: Гройсман пропонує оновити список заборонених до приватизації підприємств

"Дуже хотів би, щоб люди відчували зміни: нові дороги, новий транспорт, нова система енергозабезпечення, енергоефективність, модернізація будівель, створення необхідної інфрастуктури для якісного навчання, для якісної  підготовки професійних кадрів, створення доброзичливої інфрастурктури надання адміністративних послуг", - наголосив Гройсман.

За його словами, уряд зі свого боку готовий підвищувати ефективність своєї роботи з місцевими керівниками, вести дискусії, і водночас контролювати, щоб кожен ресурс, переданий громадам, використовувався ефективно, з розумінням для людей і в повній консультації з людьми. "Не має бути розуміння того, що міський голова - це фігура без жодних дискусій. Це людина, яку обрали лідером, але він має радитись з людьми, які проблеми вирішувати, як краще їх вирішувати, пропонувати рішення і водночас нести відповідальність. В результаті люди мають отримати зовсім іншу якість життя", - підкреслив керівник уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-