Справа про теракт у Харкові: до суду двічі викликали

Справа про теракт у Харкові: до суду двічі викликали "швидку"

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова двічі переривав засідання через виклик "швидкої" до обвинуваченого Сергія Башликова.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Під час засідання до обвинуваченого Сергія  Башликова двічі викликали "швидку": у нього підвищився тиск. Після отримання медичної допомоги він попросив перенести суд. Наступне засідання суду - 7 грудня", - зазначив адвокат.

За його словами, суд продовжить розгляд матеріалів справи, які містяться в томі № 5, "а всього їх 16".

"На суді прокурор подав клопотання про залучення до справи матеріалів щодо особистості обвинуваченого Володимира Дворнікова. На думку прокурора, Дворніков знає українську мову, хоча наполягає на наданні йому перекладача на російську", - додав адвокат.

За його словами, через приїзд "швидких" це клопотання залишилося нерозглянутим.

Як повідомляв раніше Укрінформ, до обвинуваченого Сергія Башликова неодноразово на засіданнях суду викликали "швидку" через те, що у нього підвищився тиск, внаслідок чого засідання переносилися. Призначена судом експертиза стану здоров'я Башликова, яка повинна була завершитися 9 листопада, не проведена.

Читайте також: Суд залишив під арештом фігуранта "справи 2 травня" Долженкова

24 листопада Фрунзенський райсуд Харкова відмовив у клопотаннях обвинуваченого Володимира Дворнікова про відвід всієї колегії суддів через те, що йому відмовляють у наданні перекладача на російську мову. Також відмовлено в клопотанні Віктора Тетюцького щодо зміни запобіжного заходу на такий, що не пов'язаний з арештом.

1 листопада Фрунзенський райсуд Харкова продовжив утримання в СІЗО ще на два місяці, тобто, до 29 грудня, для всіх трьох обвинувачених у теракті біля Палацу спорту.

26 квітня Фрунзенський райсуд Харкова почав заново слухати справу про теракт біля Палацу спорту - 16 томів. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

22 лютого 2015 року в Харкові у результаті вибуху під час траурної ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні, на місці загинули двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 людей. Через три дні за підозрою в теракті затримано трьох харків'ян: Дворнікова, Тетюцького, Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, і за теракт мали отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-