В Калинівці повністю очистили десятикілометрову зону навколо арсеналу – Чечоткін

В Калинівці повністю очистили десятикілометрову зону навколо арсеналу – Чечоткін

Укрінформ
Рятувальники завершили піротехнічні роботи в 10-кілометровій зоні, прилеглій до 48-го арсеналу Міноборони біля Калинівки Вінницької області – повністю розчистили понад 30, 4 тис. га на території 11 населених пунктів.

Про це у вівторок на брифінгу під час перебування у Калинівському районі повідомив голова ДСНС України Микола Чечоткін.

«Як вам відомо, 29 вересня Прем’єр-міністром України було підписано план розмінування цієї території, відразу його було введено в дію і, відповідно до цього плану, 28 листопада було визначено датою завершення робіт з розмінування території. Тому на сьогоднішній день я констатую той факт, що територія в десятикілометровій зоні навколо арсеналу Міністрества оборони, де 26 вересня сталася детонація вибухонебезпечних предметів, повністю очищена від них і на цей час безпечна, про що сьогодні буде складено акти і підписано для передачі цієї землі до місцевих органів влади», - повідомив Чечоткін.

За його словами, всього було очищено від вибухонебезпечних предметів 30, 4 тис. га в 10-кілометровій зоні, прилеглій до 48 арсеналу Міноборони, до якої входять 11 населених пунктів, враховуючи м. Калинівку. Зону ураження було розподілено на 4 ділянки, де площа населених пунктів складала 9, 5 тис. га, зона помірного ступеню забруднення - 16,2 тис. га, середнього забруднення - 2, 7 тис. га, а зона високого ступеню забрудення - 1,3 тис. га.

Ліквідацією наслідків НС на військовому арсеналі у складі зведеного піротехнічного загону ДСНС України працювали 135 саперів та 50 одиниць техніки.

Читайте також: Вибухи у Калинівці: офіцера оштрафували за недбальство

Як повідомляв Укрінформ, увечері 26 вересня на території військового складу Міністерства оборони у Калинівці Вінницької області сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів. Через надзвичайну ситуацію з небезпечної зони були евакуйовані понад 30 тис. місцевих жителів. Унаслідок НС постраждали дві особи. Вибухи припинилися вранці 28 вересня.

Військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення диверсії на території військової частини. Водночас слідчі розглядають чотири основні версії пожежі в Калинівці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-