Пожежа у

Пожежа у "Вікторії": суд не розглянув скаргу про звільнення екс-директора з-під варти

Укрінформ
Апеляційний суд Одеської області відклав до 30 листопада розгляд скарги представника облпрокуратури на ухвалу Приморського райсуду про звільнення з-під варти екс-директора дитячого табору "Вікторія" Петроса Саркісяна.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу представник прес-служби облпрокуратури Наталя Хорунжа.

"Судова колегія заслухала апеляційну скаргу сторони обвинувачення на рішення суду першої інстанції про продовження запобіжного заходу та визначення екс-директору «Вікторії» застави у 128 тисяч гривень, а також клопотання захисника підсудного, який мотивував звільнення його з-під варти погіршенням стану здоров'я і нібито необгрунтованістю інкримінованого кримінального діяння. Позиція прокуратури полягає в тому, що стан здоров'я підсудного, якого слідство підозрює у скоєнні злочину, пов'язаного з загибеллю трьох малолітніх дітей, не може бути підставою визначення альтернативи тримання під вартою", - зазначила Хорунжа.

Прокурор Олег Хорсуненко акцентував, що наразі зберігаються всі ризики незаконного впливу підсудного на потерпілих і свідків та переховування від органів слідства та суду. У зв'язку з посиланням захисту на висновок експерта про те, згідно з яким нібито не вбачається вини екс-керівника закладу у виникненні пожежі та загибелі дітей, прокурор попросив перерву для вивчення наданого документа.

"Позиція прокуратури і в подальшому буде принциповою й послідовною: екс-директор дитячого закладу, підозрюваний у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, має перебувати під вартою без права на заставу", - підсумували в прокуратурі.

Читайте також: Пожежа в "Вікторії": стали відомі висновки експертів щодо трагедії

Як повідомлялося, екс-директор одеського дитячого табору "Вікторія" Саркісян, якого прокуратура підозрює у злочинній недбалості, що призвела до пожежі й загибелі трьох дітей, 15 листопада вийшов із СІЗО під заставу у 128 тисяч гривень.

Триває розслідування кримінальних проваджень за ознаками за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) і ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Фото: usionline.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-