Сєверодонецький

Сєверодонецький "Льодовий палац спорту" банк хотів забрати за борги

Укрінформ
Міська влада Сєверодонецька вважає незаконним перехід Льодового палацу спорту у власність банку RwS bank і звертається до правоохоронців із заявою про злочин. 

Про це повідомляє прес-служба міської ради Сєверодонецька.

"Переоформлення права власності на будівлю Льодового палацу можливе тільки за рішенням суду. Але Сєвєродонецькій міській раді невідомо про будь-яке рішення суду на цю тему. Навпаки, після тривалих судових спорів будівлю Льодового палацу вирішено залишити у комунальній власності", - заявив мер Сєверодонецька Валентин Казаков.

Він визнав, що між комунальним підприємством "Сєверодонецьктеплокомуненерго" та РВС банком існує іпотечний договір, і згідно з цим договором справді необхідно заплатити 4,3 млн грн тіла кредиту.

За його словами, після призначення нового керівника КП "СТКЕ" були відновлені переговори з банком щодо виплати кредиту. Але з’ясувалося, що фінансовій установі нецікаве отримання коштів. Натомість кредитор проводив консультації з нотаріусами щодо переоформлення права власності на Льодовий палац, мотивуючи це тим, що він знаходиться в іпотеці, за договором якої існує заборгованість.

Минулого тижня банк повідомив, що палац перейшов у його власність.

У четвер, 23 листопада, в Лисичанську нотаріус, що є представником Луганської філії комунального підприємства "Реєстрація нерухомості та бізнесу", на підставі іпотечного договору засвідчив своїм нотаріальним підписом право власності РВС банку на будівлю Льодового палацу спорту. Це є прямим порушенням норм законодавства, вважають у міськраді. Тому за підписом мера були направлені листи до правоохоронних органів та подано заяву про злочин до Сєверодонецької місцевої прокуратури. Також направлено скаргу у сфері державної реєстрації до Міністерства юстиції України.

Прокурор міста Сєверодонецька Андрій Михайлюк повідомив, що за зверненням Сєверодонецького міського голови внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками  зловживання повноваженнями особами, що надають публічні послуги.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-