У Львові старт різдвяним святкуванням дасть Віфлеємський вогонь

У Львові старт різдвяним святкуванням дасть Віфлеємський вогонь

Укрінформ
Віфлеємський вогонь миру дасть початок різдвяним святкуванням у Львові.

3 грудня, у надвечір’я свята Введення в Храм Пресвятої Богородиці, в Архикафедральному Соборі Святого Юра розпочнеться Богослужіння - Велика Вечірня з Литією, під час якого зі святилища Собору буде винесено Вогонь, привезений напередодні з Віфлеєму. Продовжаться урочистості на площі біля пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому.

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

«Віфлеємська зоря у нічному небі була дороговказом для трьох східних царів, які вирушили кожен зі свого міста, щоб зустрітися у вертепі, де спочив новонароджений Христос – Спаситель світу. Цього року Львів так само вирушить у мандрівку до Христового Різдва зі світлом Віфлеємського вогню. Ця містерія пройде під гаслом «Зі світлом Віфлеєму до Христового Різдва», щоб з початком Різдвяного посту ми, як християнське суспільство, окрім святкових клопотів, розваг та ілюмінацій, подарунків і солодощів, не загубили справжню дорогу миру, правди та справедливості, дорогу до Віфлеєму. Розпочнімо цей особливий період приготування до Народження Господа із світлом Віфлеємського вогню, щоб воно доторкнулось і зігріло кожного з нас, а головне, принесло у наш дім довгожданий мир», - зазначили настоятелі Собору св. Юра.

Читайте також: Відпочивальники "розкупили" Новий рік і Різдво в Яремче

Протягом всього Різдвяного періоду вогонь буде виставлений у Соборі  разом з Чудотворною Іконою Віфлеємської Божої Матері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-