Відтепер сумчани можуть розраховуватися у транспорті банківською карткою

Відтепер сумчани можуть розраховуватися у транспорті банківською карткою

Укрінформ
У Сумах з'явилися перші тролейбуси, оснащені валідатором, який дозволяє пасажирам розраховуватись за проїзд за допомогою власного телефона або банківської картки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це спільний проект КП "Електроавтотранс" та ПАТ КБ "ПриватБанк". Подібні сервіси роблять проїзд містян у комунальному транспорті більш зручним та комфортним. Тому ми будемо і надалі не лише поповнювати автопарк комунального підприємства, а й оснащувати придбані тролейбуси новими сервісами", - зазначив заступник Сумського міського голови Олександр Журба.

За словами директора Сумської філії ПАТ КБ "ПриватБанк" Ігоря Чернявського, картка, якою будуть розраховуватись городяни за проїзд, не обов'язково має бути саме ПриватБанку, а процедура оплати досить проста.

"Передусім це дуже зручно. Людина торкається карткою і за допомогою безконтактного розрахунку оплачує проїзд. Можна також вставити картку в термінал, після чого на ньому з'явиться смайлик, який фіксує плату за проїзд. Перевірити, що ви не „заєць", кондуктор зможе за допомогою вже власного портативного терміналу", - розповів  Чернявський.

Читайте також: Україна приєдналася до європейської транспортної мережі TEN-T

Директор КП „Електроавтотранс" Віталій Однорог повідомив, що наразі таким терміналом облаштовані поки 3 тролейбуси, але невдовзі ним устаткують весь електротранспорт.

Фото: meria.sumy.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-