У Дніпрі відбувся мітинг-реквієм, присвячений пам'яті жертв голодоморів

У Дніпрі відбувся мітинг-реквієм, присвячений пам'яті жертв голодоморів

Фото
Укрінформ
У Дніпрі відбувся мітинг-реквієм, присвячений пам'яті жертв голодоморів в Україні.

Представники міської та обласної влад, районів області, силових та правоохоронних структур, громадських об’єднань і політичних партій, духовенства, школярі та містяни поклали квіти до Меморіалу жертвам політичних репресій і Голодомору, що на 9 кілометрі Запорізького шосе.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Усі присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон відслужив панахиду.

«Вшановуємо сьогодні пам'ять невинно загублених під час голодоморів та політичних репресій. Це страшна трагедія для нашого народу, яка водночас показала, що ми, українці, є сильною нацією. Пам'ять про людей, які загинули мученицькою смертю від голоду, передається з покоління в покоління. Приємно, що сьогодні тут багато молоді, яка теж вшановує пам'ять загиблих предків», – сказав на мітингу заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.

Читайте також: У Тернополі в пам'ять жертв Голодомору викладуть хрест з свічок і лампадок

Як зазначила Лідія Бабіч – одна з тих, хто прийшов до Меморіалу покласти квіти пам’яті, ця трагедія зачепила чи не кожну українську родину, її - також. «Це трагічні спогади. Мій дідусь переповідав, що від голоду померли мої прадідусь та прабабуся, а також п’ятеро з 11 їхніх дітей. Це страшне горе, сумуємо та пам’ятаємо. Сама маю трьох синів і переповідаю їм усе, що знаю про голодомор. Жахлива трагедія не повинна повторитися ніколи», – наголосила жінка.

Фото: gorod.dp.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-