У Харкові провели флешмоб проти гендерного насильства

У Харкові провели флешмоб проти гендерного насильства

Укрінформ
У Харкові на площі Конституції пройшов флешмоб в рамках глобальної кампанії UNiTE "16 днів активізму проти гендерного насильства".

Участь в акції взяли голова Харківської ОДА Юлія Світлична, народний депутат Ірина Луценко і близько ста активістів, які у знак солідарності з компанією UNiTE підсвітили помаранчевим кольором монумент Незалежності України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Харківщина приєдналася до цієї акції і говорить рішуче "ні" насильству над жінками. Ця проблема є в Україні, і ми її не замовчуємо. У регіоні є громадське розуміння того, що ми маємо сформувати нульову терпимість до насильства", - зазначила голова Харківської ОДА.

У свою чергу, народний депутат Луценко розповіла, що щорічно в Україні фіксується 165 тисяч звернень жінок, які зазнали насильства.

"Зараз на розгляді в парламенті - два законопроекти щодо гендерного насильства: це закон про відвертання і протидію домашньому насильству і закон, який криміналізує домашнє насильство", - розповіла Луценко.

Читайте також: В Україні стартує міжнародна кампанія проти насильства

За її словами, Харківщина стала першим регіоном України, де створено притулок для жертв домашнього насильства.

Як прозвучало на флешмобі, Харківщина має всі шанси створити в Україні цілісну систему профілактики домашнього насильства, включаючи притулки, мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, участь поліції, медиків, юристів.

Фото: varta.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-