Суд залишив на посаді генерала, арештованого за розтрату

Суд залишив на посаді генерала, арештованого за розтрату

Укрінформ
Дзержинський райсуд Харкова не відсторонив від роботи начальника Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Кожедуба (ХНУВС) генерал-майора Андрія Алімпієва, заарештованого за підозрою в розтраті 2,4 млн грн бюджетних коштів.

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив адвокат Алімпієва Максим Журавльов.

"Сьогодні, ухвалою Дзержинського районного суду р. Харкова, клопотання прокурора про відсторонення від посади генерал-майора Алімпієва А. Н. залишене без розгляду. Підкреслюю, що мій підзахисний не був відсторонений від посад начальника ХНУВС їм. І. Н. Кожедуба та начальника Харківського військового гарнізону в судовому порядку", - пише адвокат.

Захист Алімпієва, розповіли в Апеляційному суді Харківської області, подав скаргу на ухвалу слідчого судді Дзержинського райсуду Харкова від 20.11.2017 року про арешт генерал-майора: "Скарга зареєстрована. Колегія суддів буде визначено автоматично".

Читайте також: У Харкові заарештований генерал відмовився виходити під заставу

Як повідомляв раніше Укрінформ, 22 листопада начальник Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба Андрій Алімпієв, якого Дзержинський райсуд Харкова взяв під варту, відмовився від внесення застави.

20 листопада Дзержинський райсуд Харкова обрав арешт, тобто утримання в СІЗО, для генерал-майора Андрія Алімпієва з заставою в 1,5 млн грн - за розтрату 2,4 млн грн держбюджетних коштів. Другий фігурант справи - заступник начальника військового вузу Ігор Нікіфоров узятий під варту на два місяці з заставою в 1 млн грн. На суді генерал Алімпієв заявив про свою невинуватість.

17 листопада військова прокуратура затримала обох фігурантів за підозрою в тому, що генерал-майор Андрій Алімпієв в період з 10 липня 2016 року по 23 грудня 2016 року, будучи начальником ХНУВС, порушив закон України про здійснення державних закупівель шляхом укладання додаткового договору на поставку паливно-мастильних матеріалів на користь 2 фірм: ТОВ «Татнафта-АЗС-Україна та ТОВ "Мідас-Ойл", в результаті чого державі завдано збитків на 2 млн 430 тисяч грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-