«16 днів проти насильства»: у Львові підсвітили помаранчевим оперу та ОДА

«16 днів проти насильства»: у Львові підсвітили помаранчевим оперу та ОДА

Відео
Укрінформ
У Львові оперний театр та будівлю ОДА підсвітили помаранчевим кольором на знак початку Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Про це повідомили у прес-службі облдержадміністрації. 

«24 листопада у межах старту на Львівщині Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» будівлю Львівської ОДА та оперний театр підсвітили помаранчевим кольором. Окрім того, учасники акції запустили у небо помаранчеві надувні кульки, а сквер у парку «На валах» прикрасили парасольками того ж кольору», - розповіла речниця ОДА Ольга Матейчик.

Читайте також: ООН проведе "світловий" флешмоб у 16 містах України

Як зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка, зараз дуже важливо привернути увагу суспільства до проблем насильства. Ця проблема стосується не тільки жінок, чоловіків чи дітей, але тисяч осіб, які стали заручниками на окупованій частині Донбасу і в Криму.

Щорічну акцію «16 днів проти насильства», яка відбувається упродовж 25 листопада – 10 грудня, ініціював Перший всесвітній інститут жіночого лідерства у 1991 році. Кольором акції є помаранчевий – символічний колір світлого майбутнього.

У Львівській області створено Центр соціально-психологічної допомоги, який розрахований на тимчасове перебування сімей або осіб, які постраждали від домашнього насильства і які можуть знайти там тимчасовий притулок та отримати соціальну і психологічну допомогу.

Фото: Львівська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-