У Донецькому університеті взяли “на гарячому” викладачів-хабарників

У Донецькому університеті взяли “на гарячому” викладачів-хабарників

Фото
Укрінформ
Співробітникам Донецького національного університету ім. Василя Стуса, який тепер знаходиться у Вінниці, загрожує до 10 років позбавлення волі за вимагання та отримання грошів від студентів.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Співробітників Донецького національного університету ім. Василя Стуса судитимуть за скоєння корупційного злочину. Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України», - йдеться у повідомленні.

Слідчими встановлено, що керівник однієї із філій та завідувач кафедри вимагали та одержали від двох студентів по 500 доларів США з кожного за сприяння у підготовці, захисті дипломних робіт, а також за успішне складання державного іспиту.

Читайте також: Як у Затоці чиновники землю відбирали: поліція розкрила “схему”

Кошти студенти передавали впродовж навчального року. Під час передачі останньої частини обумовленої суми у розмірі 300 доларів США у службовому кабінеті було викрито керівника філії.

На даний час зібрано достатньо доказів провини вказаних осіб в інкримінованому злочині, обвинувальний акт стосовно них прокуратурою затверджено та скеровано до суду.

Освітянам загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-