На форумі  у Чернівцях обговорюють засоби протидії загрозам Росії

На форумі у Чернівцях обговорюють засоби протидії загрозам Росії

Укрінформ
Сьогодні у Чернівцях розпочався дводенний форум "Міжмор'я – від інформаційного проекту до цивілізаційної реальності".

Його учасники - представники шести країн, обговорюють, як протидіяти загрозам Росії та зміцнити країни, які увійшли б у нове формування.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події. 

“Усе, що сьогодні відбувається, повинно через медіа, громадські організації дістатись до наших урядів, а ті, в свою чергу, повинні запропонувати якісь проекти для зближення наших країн, а відтак вже розпочинати спільну економічну діяльність”, - зазначив депутат Верховної Ради Григорій Тіміш.

Політики та науковці з України, Литви, Польщі, Румунії, Молдови, зокрема, пропонують створити формування, яке могло би дати відсіч зовнішнім загрозам.

Так історик, екс-держсекретар МЗС Румунії Штефан Попеску наголосив, що, за останні 26 років Україна та Румунія недостатньо зробили для того, щоб виробити спільну політику в зовнішніх справах. “Ми маємо понад 600 кілометрів спільного кордону з Україною, ми є сусідами і повинні розвивати співробітництво і стати у майбутньому стратегічними партнерами. Економічні перспективи відносин між Україною та Румунією є колосальними, але реальні цифри - досить скромні. Ми повинні бути об’єднаними, щоб долати зовнішні загрози”, - наголосив він. 

Свою думку висловив і науковець з Литви Аудріус Скайстіс, який зазначив, що зараз триває пошук нових форм, щоб втримати Росію в межах її кордонів, які визнаються міжнародним правом. Однією з таких форм якраз і є Міжмор'я.   

Російський політолог опозиціонер Олександр Ситник зазначив також, що зусилля експертного середовища, журналістів та дипломатів мають бути зараз зосереджені на тій загрозі, яку несе Росія, і передусім на її терористичній складовій. На його думку, підтримка ДНР-ЛНР – це підтримка тероризму у чистому вигляді.

Читайте також: Дуда вірить в успішність проекту "Міжмор’я"

Метою форуму оголошено створення комунікативної платформи за участю провідних політиків, науковців та експертів балто-чорноморських країн для розробки конкретних шляхів поглиблення взаємодії між країнами регіону, визначення основних факторів та загроз, що перешкоджають посиленню інтеграційних процесів, а також розробка методики їх подолання та локалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-