Напад на полтавську суддю: прокуратура знайшла очевидця подій

Напад на полтавську суддю: прокуратура знайшла очевидця подій

Укрінформ
У Полтаві з місця учорашнього нападу на суддю Октябрського районного суду Ларису Гольник та її чоловіка Ігоря Гавриленка вилучили велосипеди, шапку та інші речі, які дослідить експертиза. 

Знайдено очевидця подій. Судді забезпечено охорону.

Про це розповів на брифінгу начальник управління Полтавської обласної прокуратури Андрій Жилін, повідомляє прес-служба відомства.

"За словами прокурора, з місця події, що сталася увечері 22 листопада цього року у Полтаві, вилучені два велосипеди, на яких пересувалися нападники, шапку чорного кольору, яка, можливо, належить одному із них, змиви крові, недопалки та шприц", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі поінформували, що суддя та її чоловік допитані як потерпілі. Наразі правоохоронні органи забезпечили Гольник охорону.

Також встановлено очевидця даного злочину, який надав свідчення слідству.

У кримінальному провадженні призначені судово-медична, імунологічна, генетична та інші експертизи.

Слідством розглядаються різні версії мотивів вчинення злочину: професійна, громадська діяльність тощо.

Читайте також: У Полтаві сьогодні проведуть акцію проти тиску і побиття судді

Як повідомляв Укрінформ, учора близько 18.00 у парку в центрі міста невідомі напали на суддю Ларису Гольник та її чоловіка Ігоря Гавриленка. За інформацією постраждалих, нападників було двоє, вони були в масках, на місце приїхали на велосипедах. У Гавриленка в результаті побиття травмовані ноги, у Гольник - черепно-мозкова травма.

Кримінальне провадження відкрите за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України (Хуліганство із застосуванням зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

Гольник відома тим, що у 2014 році  вела справу про корупцію стосовно міського голови Полтави Олександра Мамая. Через деякий час суддя звернулася до правоохоронних органів із заявою про те, що мер намагався підкупити її через посередника. У відповідь Мамай заявив, що Гольник сама вимагала хабара, після чого суддя взяла самовідвід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-