Справа про е-декларування: у Дніпрі затримали директора естонської компанії

Справа про е-декларування: у Дніпрі затримали директора естонської компанії

Укрінформ
Правоохоронці затримали в аеропорту міста Дніпро директора естонської компанії Apolineja OU у справі про розробку програмного забезпечення для електронного декларування.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

“Як з'ясувала прокуратура Київської області, колишній директор компанії “Міранда” Юрій Новиков уклав договір із Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН), відповідно до якого “Міранда” зобов’язувалася розробити ПЗ для системи е-декларування. Отримавши кошти від ПРООН, Новиков з метою ухиляння від сплати податків уклав договори з компанією Apolineja OU, до яких вніс свідомо неправдиві відомості щодо розробки ПЗ для системи е-декларування”, - написала Сарган.

Далі, зазначила вона, Новиков перерахував 140 тисяч доларів, отриманих від ПРООН та Міжнародної організації з міграції (МОМ), на банківський розрахунковий рахунок компанії Apolineja OU.

Наразі директор естонської компанії затриманий, найближчим часом суд обере йому запобіжний захід. Слідчі дії тривають, додала Сарган.

Читайте також: Автоматичний модуль готовий "перелопатити" всі декларації за 12 годин - НАЗК

Як повідомлялося, Новикова прокуратура обвинувачує в ухиленні від сплати податків майже на 1 млн грн при використанні коштів міжнародних організацій, виділених на розробку реєстру тимчасово переміщених осіб і системи електронного декларування для НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-