У Полтаві сьогодні проведуть акцію проти тиску і побиття судді

У Полтаві сьогодні проведуть акцію проти тиску і побиття судді

Укрінформ
Сьогодні активісти Полтави проведуть акцію громадянського протесту.

Мета якої - виявити солідарність із активістами, що зазнають тиску через свою позицію, а також із суддею Ларисою Гольник, яку двоє невідомих побили вчора увечері.

Про це інформують організатори акції у соцмережах та сама суддя Гольник на своїй сторінці у Facebook.

“Акція має на меті продемонструвати солідарність громадянських активістів з метою недопущення повторення інцидентів, подібних подіям на Арці в квітні 2017 року (коли двох активістів було важко поранено) та побиття судді Гольник. Вимагаємо розшуку й притягнення до кримінальної відповідальності винних у погрозах, тиску та побитті активістів. Вимагаємо зупинити безконтрольну та хаотичну забудову міста МАФами... Ми маємо змусити почути нас місцеву владу! І зупинити свавілля. Сьогодні побили Ларису Гольник, завтра почнуть просто вбивати за принципом особистої неприязні?” - йдеться в повідомленні організаторів акції.

Активісти збираються біля Полтавської міськради та мають намір пройти до обласного управління поліції.

Читайте також: Полтавська суддя заявляє про побиття, каже напали "класичні тітушки"

Як повідомляв Укрінформ, вчора ввечері двоє невідомих у парку напали на суддю одного з райсудів Полтави Ларису Гольник. За повідомленням ЗМІ, саме ця суддя заявила про спробу підкупу від міського голови.

Під час нападу з жінкою був чоловік Ігор Гавриленко, він намагався захистити дружину. Гавриленко вважає цей напад розправою з боку міської влади через професійну діяльність його дружини.

Лариса Гольник отримала черепно-мозкову травму та струс мозку. Поліція поки що не розглядає напад як розправу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-