На Одещині чиновники накрали газу на 15 мільйонів

На Одещині чиновники накрали газу на 15 мільйонів

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки спільно з прокуратурою та Нацполіцією викрили та блокували механізм розкрадання природного газу посадовцями одеського газового господарства.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Правоохоронці встановили, що протягом 2016-2017 років посадовці газового господарства Одещини несанкціоновано втручалися у роботу газових мереж. Оперативники спецслужби задокументували, що чиновники залучили до протиправної схеми працівників господарства. Використовуючи саморобні пристрої, зловмисники штучно занижували кількість спожитого газу промисловими об'єктами Одещини. За забезпечення «економії» посадовці отримували неправомірну вигоду від бізнесменів», - йдеться у повідомленні.

За попередніми оцінками експертів тільки з початку 2017 року зловмисники завдали газовому господарству збитки на п'ятнадцять мільйонів гривень.

Читайте також: Транзит російського газу через Україну побив 7-річний рекорд - Укртрансгаз

Співробітники СБУ затримали трьох зловмисників під час встановлення нелегального пристрою на газовій мережі на замовлення одного із клієнтів

Зазначається, що при санкціонованих обшуках в офісних приміщеннях та місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили фальсифіковані прилади обліку та спеціальне обладнання для його виготовлення, п'ять тисяч доларів США та тисячу євро.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 364 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії, встановлюються всі причетні особи до протиправної оборудки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-