На Вінниччині поліція викрила чергову

На Вінниччині поліція викрила чергову "фінансову піраміду"

Укрінформ
Правоохоронці Вінниччини затримали керівника і організатора "фінансової піраміди", яка існувала під виглядом інвестиційної компанії.

Його взято під варту з можливістю внесення 25 мільйонів гривень застави, повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

"Оперативники Управління захисту економіки в Вінницькій області Нацполіції, слідчі Головного управління поліції у Вінницькій області за процесуального керівництва прокуратури області викрили шахрайську схему заволодіння коштами громадян. Для реалізації своїх злочинних намірів зловмисники створили привабливий сайт, за допомогою якого особи мали змогу ознайомитися з діяльністю компанії, її міжнародним досвідом на інвестиційному ринку та вигідними пропозиціями", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Миколаєві викрили шахраїв, які ошукували туристів через інтернет

Зазначається, що майбутнім вкладникам пропонувалося перераховувати кошти на рахунки електронних гаманців даної компанії. В подальшому їм обіцяли щомісячний прибуток у розмірі 17-20 відсотків від вкладеної суми. Вкладники обіцяні прибутки так і не отримали, а їх кошти зловмисники конвертували у готівку через інші банківські рахунки.

Директора інвестиційної компанії затримали в м. Одеса оперативники управління захисту економіки у Вінницькій області Нацполіції. На даний час слідчі поліції повідомили затриманому про підозру за ч.4 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Фігуранту справи обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком 60 діб із можливістю внесення застави у розмірі 25 мільйонів гривень.

За попередніми даними, послугами компанії, що діяла за принципом фінансової піраміди, скористалися майже 2 тисячі громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-