У Запоріжжі працівники заводу просять зарплату за півтора року

У Запоріжжі працівники заводу просять зарплату за півтора року

Укрінформ
В понеділок працівники Запорізького заводу високовольтної апаратури(ЗЗВА) вийшли на мітинг, вимагаючи виплати заборгованості із заробітної плати, яка тягнеться вже майже півтора року.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Незважаючи на дощ на площі біля будівлі Запорізької облдержадміністрації зібралося понад 400 трансформаторобудівників із плакатами «Наші діти хочуть їсти»!, «Мер, депутати, ЗМІ, допоможіть отримати зароблені гроші із ЗЗВА» тощо. Присутні вимагають вжити заходів для виплати їм зароблених коштів, а також кримінального провадження проти осіб, винних в невиплаті зарплатні.

Представники ОДА, які вийшли до мітингувальників, швидкого вирішення ситуації з виплатою боргу, що досяг майже 12 млн грн, не обіцяють.

«На сьогодні виконавчою службою описано майно підприємства на 10 млн грн. і служба займається реалізацією цього майна в установленому порядку для забезпечення виплати зарплати», - повідомив мітингувальникам директор департаменту промисловості й розвитку інфраструктури ОДА Андрій Атонов, зауваживши, що змінити передбачену законодавством процедуру обласна влада не може.

Читайте також: Укроборонпром має погасити борги з зарплати на Миколаївському суднобудівному - Гройсман

Представники Запорізької ОДА також повідомили, що керівництво заводу ігнорує ініційовані ОДА засідання робочої групи з питань заборгованості із заробітної плати, у зв'язку з чим матеріали щодо цього підприємства передані до прокуратури.

ЗЗВА є одним із найбільших в Україні електротехнічних підприємств, яке понад 60 років розробляє, виготовляє і постачає як на внутрішній ринок України, так і на зовнішній різноманітні трансформатори, розподільні пристрої, роз'єднувачі, токопроводи й інше електротехнічне устаткування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-