Як у Затоці чиновники землю відбирали: поліція розкрила “схему”

Як у Затоці чиновники землю відбирали: поліція розкрила “схему”

Укрінформ
У 2017 році на території смт Затока у приватну власність було передано 14 земельних паїв, які оформили на підставних осіб, наближених до депутатів та посадовців Затоківської селищної ради.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції за результатами спецоперації в Затоці.

"Встановлено, що протягом 2017 року на території смт Затока у приватну власність було передано 14 земельних паїв. Їх оформили на підставних осіб, наближених до депутатів та посадовців Затоківської селищної ради", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у поліції, попередньо змовившись, обласні чиновники, серед яких – депутати та начальник одного з підрозділів Приморського відділу одеської поліції, налагодили злочинні схеми з привласнення чужих земельних наділів. Крім того, зловмисники вимагали гроші за продані ділянки. Від однієї з своїх жертв спільники вимагали продати ділянку і віддати їм її ринкову вартість – 72 тисячі доларів США.

Читайте також: Хабар у $135 тисяч: Луценко заявив про нову спецоперацію у Затоці

В іншому випадку начальник одного з підрозділів Затоківської селищної ради вимагав від місцевої мешканки 129 тисяч доларів США за позитивне вирішення питання щодо виділення у власність та надання в оренду земельних наділів. Зазначеного службовця затримали в момент одержання неправомірної вигоди. Слідчими прокуратури йому буде оголошено підозру за ч.4 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінальної кодексу України.

У рамках цієї ж спецоперації правоохоронці затримали чотирьох інших учасників злочинної змови: посадовця поліції, депутата Затоківської СР, депутата Шабівської СР та начальника одного з відділів Одеської обласної ради. Їм інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.4 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Раніше про спецоперацію в Затоці повідомляли Генеральна прокуратура та генпрокурор Юрій Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-