Шахрайка

Шахрайка "вторгувала" 4 мільйони за неіснуючі квартири

Укрінформ
Співробітники Чорноморського відділення поліції Одеської області затримали й пред'явили підозру директору будівельної компанії, що упродовж кількох років незаконно отримувала гроші від громадян на будівництво квартир у нібито споруджуваній компанією багатоповерхівці.

Про це повідомляє відділ комунікацій Одеського главку Нацполіції.

"Директору будівельної компанії повідомлено про підозру в шахрайстві, що полягало в незаконному отриманні коштів від громадян за продаж квартир у неіснуючому багатоповерховому будинку в селі Молодіжне Овідіопольського району. За час незаконного будівництва жодна людина, яка вклала гроші в майбутні квартири, житла так і не отримала. На момент проведення правоохоронцями перевірки, на будівельному майданчику було тільки вирито котлован і зведено цокольний поверх", - зазначили в поліції.

Читайте також: Поліція нарахувала майже 600 "мінувань" за рік

За даними слідства, громадянка спокійно отримувала гроші від інвесторів, не маючи жодного дозволу на будівництво. Крім того, жодної копійки не було перераховано на рахунок будівельної компанії. Земельна ділянка належить фізичній особі, яка надала її в оренду будівельній компанії. Будмайданчик ретельно приховувався парканом. Натомість увагу майбутніх покупців привертали розклеєні на ньому численні рекламні банери.

У рамках досудового розслідування по кримінальному провадженню, відкритому за фактом шахрайських дій з боку засновниці будівельної компанії, співробітники слідчого відділу Чорноморського відділення поліції провели обшуки у приміщенні, де розташований офіс будівельної компанії, вилучили комп’ютерну техніку, сейф та документацію, які вказували на незаконну діяльність жінки.

За словами очільника Чорноморського відділення поліції Сергія Ляшенка, "потерпіли від шахрайських дій упродовж трьох років більше двадцяти інвесторів, загальна сума збитків сягає чотирьох мільйонів гривень".

Наразі розслідується кримінальне провадження за ознаками ч. 2, 3 та 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Жінці повідомлено про підозру й направлено клопотання до Чорноморського міського суду щодо обрання стосовно неї запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-