Поліція розповіла подробиці сутичок у міськраді Миколаєва

Поліція розповіла подробиці сутичок у міськраді Миколаєва

Фото
Укрінформ
Поліція затримала двох осіб, які вчинили опір правоохоронцям під час виведення людей з сесійної зали Миколаївської міської ради через загрозу вибуху.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції України в Миколаївській області.

«Попередньо встановлено, що група громадян заблокувала трибуну під час сесії міської ради з вимогою надати їм слово та розпустити міськраду. У цей час до поліції надійшло анонімне повідомлення про загрозу вибуху, тому правоохоронці розпочали евакуацію людей. Один із присутніх запалив димову шашку та почались протистояння між патрульними поліцейськими та активістами», - йдеться у повідомленні.

"Мінування" Миколаївської міськради. Фото поліції Миколаївської області

У поліції також наголошують, що чоловік, який перешкоджав працівникам поліції виконувати свої професійні обов’язки, був доставлений до Центрального відділу поліції. Ще одного громадянина, який блокував трибуну та вчиняв хуліганські дії, також доставлено до поліції.

Слідчими розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.296 КК України «Хуліганство», що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Після ретельного обстеження службових приміщень та прилеглої до будівлі Миколаївської міської ради території пристроїв або предметів, що могли б становити загрозу життю та здоров’ю громадян, виявлено не було.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.1 ст.259 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності». Встановлюється особа, причетна до скоєння злочину.

Читайте також: До зали міськради Миколаєва тепер пускатимуть лише після "огляду"

Як повідомляв Укрінформ, чергова сесія Миколаївської міської ради 16 листопада розпочалася зі скандалу: група активістів, які прийшли до зали, вимагала у депутатів проголосувати рішення про свою відставку. А коли ті відмовилися, хтось зателефонував до поліції і повідомив, що приміщення міськвиконкому заміновано.

Виконуюча обов’язки міського голови Тетяна Казакова оголосила перерву, поліція попросила звільнити залу. Частина депутатів залишилася, а активістів, які відмовлялися виходити, поліція силою виводила з залу. Зчинилася штовханина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-