До зали міськради Миколаєва тепер пускатимуть лише після

До зали міськради Миколаєва тепер пускатимуть лише після "огляду"

Укрінформ
Чергова сесія Миколаївської міської ради відновила свою роботу після того, як рятувальники і поліція перевірила приміщення міськвиконкому на наявність вибухівки після повідомлення про замінування.

Нчого підозрілого не знайшли, але до будівлі тепер пропускають лише після ретельного огляду та перевірки документів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Депутатська комісія з питань гласності та законності щойно прийняла рішення про порядок допуску на сесію. Відповідно до прийнятого документу, в зал будуть пропускати лише після ретельного огляду та перевірки документів та внесення особистих даних до спеціального списку", - сказала депутат Олена Кисельова з трибуни сесіі.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада після скандалу на сесіі з активістами, які вимагали у депутатів проголосувати за свою відставку, до поліціі надійшло повідомлення про замінування приміщення міськвиконкому. В.о.обовязки міського голови Тетяна Казакова звинуватила у цьому відставленого міського голову Олександра Сєнкевича.

Читайте також: У "мінуванні" миколаївської міськради запідозрили відстороненого міського голову

Сєнкевич 15 листопада під час свого брифінгу у Верховній Раді України сказав, що привіз 15 тисяч підписів миколаївців з вимогою призначити вибори міського голови, а також розпустити нинішню міську раду і призначити нові вибори депутатів.

Позачергова сесія міської ради 5 жовтня 2017 року після звіту міського голови визнала  незадовільною роботу члена партії «Об’єднання «Самопоміч» Олександра Сєнкевича і відправила його у відставку. Відставлений мер з цим не погодився і подав до суду. «Народне віче», яке відбулося у Миколаєві 8 та 15 жовтня, проголосувало за розпуск і міської ради. Люди зібрали 15 тисяч підписів.

Зокрема, Сєнкевичу ставили у вину відверте загравання з Опоблоком, ігнорування посадових обов’язків мера, порушення регламенту та законів, недолугу кадрову політику, зрив минулорічного опалювального сезону тощо. Останньою краплею стало звинувачення з боку генерального прокурора України Юрія Луценка у тому, що начебто офіційний мер був лише видимою частиною у місті, а більшість питань вирішувалась замість нього під серйозним впливом кримінальних структур, зокрема, кримінального авторитета «Мультика».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-