Екс-чиновника МВС підозрюють у шахрайстві на мільйон

Екс-чиновника МВС підозрюють у шахрайстві на мільйон

Укрінформ
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру колишньому керівнику держпідприємства Міністерства внутрішніх справ України, який намагався шахрайським шляхом заволодіти автівками, розміщеними на штрафмайданчику, на загальну суму майже 1 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області. 

«За процесуального керівництва прокуратури Київської області 30-річному колишньому керівнику державного підприємства Міністерства внутрішніх справ України повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 (закінчений замах на шахрайство, вчиненому в особливо великих розмірах) КК України», - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, у березні цього року розпочалась ліквідація вказаного державного підприємства, під час якої у тимчасово виконуючого обов'язки директора виник умисел на шахрайське заволодіння транспортними засобами, які знаходились на спеціальних майданчиках та перебували у його віданні.

Читайте також: Суд взяв під арешт чиновника МВС, який спровокував смертельну ДТП у Києві

“З цією метою зловмисник у квітні поточного року уклав договір з директором товариства про зберігання вилучених транспортних засобів на території неіснуючого майданчика. Втім, з'ясовано, що директор цього товариства був призначений на посаду лише у серпні 2017 року”, - зазначається в повідомленні.

У подальшому зловмисник на підставі фіктивного наказу про перевезення транспортних засобів підписав акт прийому-передачі, будучи вже звільненим з посади та не маючи на це жодних повноважень, щодо транспортування автівок на загальну суму майже 1 млн грн, поінформували в прокуратурі.

За вказаний злочин екс-директору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Прокуратурою Київської області внесено клопотання до суду щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-