Одещина не має вакцин від 4 смертельних хвороб - губернатор обурений позицією МОЗ

Одещина не має вакцин від 4 смертельних хвороб - губернатор обурений позицією МОЗ

Укрінформ
Голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов заявив, що чиновники Міністерства охорони здоров’я не забезпечили медзаклади регіону необхідними вакцинами і не дозволяють ОДА самостійно доставити їх з-за кордону.

Таку заяву Степанова поширила прес-служба ОДА. 

"Це питання дуже важливе. Мене обурює позиція Міністерства охорони здоров’я щодо забезпечення вакцинами і сироватками. Вони самостійно не здатні чомусь забезпечити все населення і не можуть надати цю можливість Одеській області. Проти 4 смертельних хвороб вакцин взагалі немає, і проти 4 – в недостатній кількості. Наприклад, якщо завтра, не дай Боже, спалах ботулізму, маємо – з п’яти людей, які захворіють, четверо помруть", - зазначив Степанов.

Крім того, за його словами, область лише на 20% забезпечена протиботуліністичною сироваткою, на 17% - антирабічним імуноглобуліном, на 17% - антирабічною вакциною і на 16% - протиправцевим анатоксином.

Читайте також: МОЗ просить повідомляти про відсутність вакцин у медичних установах

За попередніми розрахунками, для закупівлі імунобіологічних препаратів для екстреної профілактики ботулізму, дифтерії, гангрени, правця, сказу, укусів гадюк та павуків потрібно 5 млн грн.

Степанов також обурився, що МОЗ не дає згоди на самостійну закупівлю регіоном необхідних вакцин.

"Ще у червні ми звернулися до Міністерства охорони здоров’я з проханням надати нам можливість самостійно закупити ці вакцини для області. Я знаю, як їх ввезти... П’ять місяців ми не можемо отримати відповідь... Готуємо ще одне звернення до Міністерства охорони здоров’я України. Також я поспілкуюся з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, аби отримати дозвіл закупити вакцини самостійно", - наголосив голова ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-