У Дніпрі вандали зіпсували портрет Олеся Гончара

У Дніпрі вандали зіпсували портрет Олеся Гончара

Фото
Укрінформ
У Дніпрі невідомі замалювали чорною фарбою очі на портреті письменника Олеся Гончара, намальованому на паркані в межах акції «Слово на стіні».

Про це повідомила координатор проекту «Слово на стіні» Анастасія Теплякова, інформує "Радіо Свобода".

«Ніколи не думала, що саме цей портрет зачеплять. Він вийшов таким живим, таким реальним і таким щирим, що це ніби людину вдарити просто так... Ми не знаємо, хто зіпсував портрет Гончара, чому і за що. Скоріше за все, «просто», – зазначила Теплякова.

За словами координатора акції, портрет не підлягав відновленню, тому автори малюнка вирішили його забілити. 

Утім, учасники акції зазначають, що це не зупинить їхню ініціативу.

«Вони спаскудять, а ми прийдемо ще. І доти, доки до них не дійде, що їм ніколи не перемогти у своїй ницості та байдужості», – заявила Теплякова.

Читайте також: У Києві вандали залили цементом Вічний вогонь

Проект «Слово на стіні» стартував у Дніпрі 2016 року. Це мистецька ініціатива творчої молоді, яка популяризує українську літературу. Першим об’єктом стало графіті із цитатою з забороненого за радянських часів роману «Собор» Олеся Гончара. Волонтери створили його на зупинці в студентському районі, на розі вулиці Телевізійної та проспекту Гагаріна. 

Пізніше на інших будівлях і зупинках міста з’явились цитати з творів українських класиків, а також портрет Олеся Гончара на паркані біля входу на подвір’я біля студентських гуртожитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-