Власника авто на “євробляхах” оштрафували на 3,4 мільйона

Власника авто на “євробляхах” оштрафували на 3,4 мільйона

Укрінформ
Власника автомобіля "Mercedes-Benz", ввезеного в Україну з ухиленням від сплати митних платежів, оштрафували на 3,383 млн гривень.

Про це повідомляє Державна фіскальна служба.

“Під час перетину кордону у пункті пропуску «Нові Яриловичі» громадянин пред’явив митникам паспорт громадянина Литовської Республіки. Це давало йому право, як нерезиденту, ввезти автомобіль, що перебував на обліку в іноземній державі, без сплати митних платежів у митному режимі «тимчасове ввезення» терміном до 1 року”, - зазначається в повідомленні.

Проте потім митники встановили, що цей же громадянин має громадянство та постійне місце проживання в Україні, тобто він є резидентом України. А це вже зовсім інші вимоги. Резидентам також дозволено ввозити автомобілі у режимі тимчасового ввезення під зобов’язання про їх зворотне вивезення, але основною вимогою при цьому є сплата всіх належних платежів: мита, ПДВ та акцизного податку.

Читайте також: В Одесі жінку оштрафували на 3,6 мільйона за "євробляхи"

“Отже, маніпуляції зі статусом “резидент” та “нерезидент” дозволили громадянину ввезти автомобіль на територію України з порушенням митного законодавства, але митні платежі йому все ж таки доведеться сплатити. Санкції статті 485 Митного кодексу України “Дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів” передбачають накладення на порушника штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів”, - зазначили в ДФС.

Згідно з постановою Чернігівської митниці, громадянин притягнутий до адміністративної відповідальності та повинен сплатити штраф в сумі 3 383 516 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-