"Рука допомоги": на Харківщині роздали понад 1 мільйон на стартапи

Укрінформ
Вісімнадцять учасників пілотного проекту "Рука допомоги" з Харківської області вже отримали майже 1 млн 62 тис. грн фінансової допомоги на власні стартапи.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у Харківській ОДА.

"На цей час вісімнадцять учасників пілотного проекту "Рука допомоги" з Харківської області вже отримали майже 1 млн 62 тис. грн фінансової допомоги на власні стартапи. Сьогодні комісія ОДА із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та вимушених переселенців підтримала бізнес-плани ще 7 учасників проекту", - зазначили в ОДА.

Крім того, пояснили в ОДА, 230 безробітних Харківської області, які заявили про свою участь у пілотному проекті, влаштувалися на нову роботу, а 139 взяли участь у громадських роботах.

Читайте також: Робочі місця для потерпілих на Донбасі створюватимуть за допомогою конкурсу грантів

"Щодо нових бізнес-планів, які підтримано в рамках проекту, то, наприклад, вимушена переселенка з Антрациту Луганської області, що проживає у Харкові, стане власницею кав’ярні на колесах, донеччанин відкриє станцію технічного обслуговування автомобілів, переселенець з міста Кіровське Донецької області займеться тюнингом салонів автівок у Куп’янську. Малозабезпечені відкриють піцерію у Кегичівському районі та облаштують пасіку в смт Шевченковому, де отримуватимуть екологічно чистий мед. Ще один безробітний з Харкова отримає фінансову допомогу на відкриття поліграфічної справи та займатиметься художнім оформленням книжок", - додали в ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, пілотний проект "Рука допомоги" реалізується Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку. Він має на меті апробацію механізмів виведення людей зі стану бідності шляхом сприяння у працевлаштуванні, залученні до громадських робіт або започаткуванні власної справи. Проект реалізується у трьох областях: Львівській, Полтавській та Харківській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-