У Миколаєві суд повторно розглядає справу екс-керівника міліції за розгін Євромайдану

У Миколаєві суд повторно розглядає справу екс-керівника міліції за розгін Євромайдану

Укрінформ
Центральний районний суд Миколаєва почав повторно розглядати кримінальне провадження щодо екс-керівника міського управління УМВС України в Миколаївській області Олега Шевчука, якого обвинувачують у розгоні місцевого Євромайдану.

Про це повідомила прес-служба Центрального райсуду Миколаєва. 

«У Центральному районному суді розпочався судовий розгляд у кримінальному провадженні щодо екс-керівника Миколаївського міського управління УМВС України в Миколаївській області. Його дії органом досудового слідства кваліфіковані за ч.2 ст.365, ст.340 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства та в незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій)», - йдеться у повідомленні.

На судове засідання не з’явились двоє з чотирьох постраждалих, проте суд ухвалив розпочати судовий розгляд за їх відсутності.

Прокурор оголосив обвинувальний акт, відповідно до якого Шевчук 22.11.2013 року віддав наказ своїм підлеглим із застосуванням фізичного впливу демонтувати намети, які були встановлені учасниками акції за підписання Угоди про Асоціацію з ЄС. Виконуючи наказ, правоохоронці відтиснули активістів від наметів та пошкодили один з них.

Сам обвинувачений у судовому засіданні свою провину не визнав.

Суд вирішив питання щодо порядку та обсягу дослідження доказів у справі. Також було допитано двох постраждалих, один з яких журналіст, він перебував на місті подій з метою висвітлення акції протесту, а інший був її безпосереднім учасником. 

Після допиту останні зазначили, що не вважають себе постраждалими у даному кримінальному провадженні.

Читайте також: Справа Євромайдану: в Миколаєві наново судять екс-керівника міліції

Наразі у засіданні оголошено перерву до 29.11.2017 року.

Як повідомляв Укрінформ, в листопаді 2013 року Шевчук разом зі своїми підопічними силовими методами зірвали спробу миколаївських євромайданівців встановити намети на центральній площі міста. Суд тривав майже два роки і закінчився виправдальним вироком. Тепер екс-правоохоронця судитимуть заново у тому ж суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-