У Сумах радіостанція порушила мовні квоти

У Сумах радіостанція порушила мовні квоти

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала розбіжності щодо кількості та хронометражу пісень державною мовою в ефірі радіостанції Power FM (ПП «Компанія «Нова хвиля», місто Київ), що мовить у місті Суми на частоті 87,7 МГц.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

«Зокрема, 25 вересня протягом доби кількість пісень державною мовою становила 30% загального обсягу пісень, а хронометраж лише 23%. Крім того, виявлено скорочення хронометражу пісень українською мовою (обсяг 34% з них становив близько 2 хвилин, тобто пісня обривалася), натомість пісні іноземною звучали у всьому обсязі», - йдеться у повідомленні.

Спроби штучного зменшення хронометражу пісень державною мовою суперечать вимогам пунктів 2, 3 статті 9 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», наголосили в Нацраді.

Зважаючи на це, представник Національної ради у місті Києві звернув увагу компанії на зафіксовані факти порушення і попередив про недопущення їх надалі.

Читайте також: Нацрада готує позови до суду про стягнення штрафів із 38 компаній

Як повідомлялося, 8 листопада 2016 року набув чинності закон "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)". Згідно з документом, квота на пісні українською мовою у радіоефірі в часових проміжках із 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 вводиться поступово: протягом першого року їх має бути щонайменше 25%, другого - 30%, третього - 35%. Ведення передач державною мовою протягом першого року дії закону має становити 50%, другого - 55%, третього - 60%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-