«Лікарі без кордонів» передали Миколаєву препарати для лікування від гепатиту С

«Лікарі без кордонів» передали Миколаєву препарати для лікування від гепатиту С

Укрінформ
Міжнародна медична гуманітарна організація «Лікарі без кордонів» передала Миколаївському обласному центру паліативної допомоги та інтегрованих послуг препарати для лікування 200 людей, які живуть з гепатитом С/ВІЛ.

Про це повідомили у прес-службі Миколаївської ОДА.

«Міжнародна медична гуманітарна організація Medecins Sans Frontieres (MSF) - «Лікарі без кордонів» передала Миколаївському обласному центру паліативної допомоги та інтегрованих послуг препарати софосбувір та даклатасвір з метою надання лікування 200 людям, які живуть з гепатитом С/ВІЛ», - йдеться у повідомленні.

Це перша передача ліків у рамках проекту MSF з лікування 1000 людей, які живуть з гепатитом С в Миколаївській області. Багато з них мають ко-інфекцію гепатит С/ВІЛ, або в минулому вживали ін’єкційні наркотики, а зараз приймають замісну терапію. До цільової групи також увійдуть також 100 медичних працівників, заражених вірусом.

Читайте також: Рівнеоблводоканал заперечує зараження гепатитом через водопровідну мережу

Як уже повідомляв Укрінформ, в області розпочато реалізацію програми, яка має на меті знизити захворюваність та смертність пацієнтів з гепатитом С серед 1000 хворих. Вона орієнтована саме на категорію пацієнтів, яка найбільш впливає на розвиток епідемії.

Трохи раніше в якості благодійної допомоги було отримано сучасний апарат фіброскан, вартістю 1 мільйон 360 тисяч гривень. Він потрібний для визначення ступеню фіброзу печінки. Це єдиний подібний апарат в медичних комунальних закладах Миколаївської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-