Чернігівська міськрада зі свого бюджету платить за народження дитини

Чернігівська міськрада зі свого бюджету платить за народження дитини

Укрінформ
На виконання Програми підтримки народжуваності у місті Чернігові на 2017-2022 роки, допомогу від міської ради призначено майже 70 молодим родинам.

Про виділення вже другого траншу допомоги повідомила прес-служба міської ради.

"На сьогоднішньому засіданні спеціальна комісія затвердила список чернігівських родин, які звернулися за цією допомогою і надали всі необхідні документи до відділу звернень громадян міської ради. Чергові виплати будуть здійснені на 47 новонароджених чернігівців на загальну суму 400 тис. грн. У затвердженому списку 20 дітей у батьків - перші, 24 дитини - другі, 3 дитини - треті", - йдеться у повідомленні.

Згідно з програмою, за першу дитину місто виплачує батькам 5 тис. грн., за другу - 10 тис. грн., за третю - 20 тис. грн.

Читайте також: У регіонах закуповують вакцину проти грипу власним коштом

Аби гроші діставалися благополучним сім’ям, заяви на виплату розглядає спеціальна комісія у складі медиків, представників соціальних служб і депутатського корпусу міськради.

Перший транш на новонароджених у розмірі 200 тис. грн був розподілений наприкінці жовтня. Гроші на 24 дитини отримали тоді 22 родини.

Програма підтримки народжуваності в місті Чернігові була ініційована міським головою Владиславом Атрошенком і прийнята 21 вересня. Перед тим мер публічно наголосив на необхідності збільшувати українські сім’ї, аби врятувати демографічну ситуацію в країні і місті зокрема.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-