Жебрівський перевірив будівництво газогону до Авдіївки

Жебрівський перевірив будівництво газогону до Авдіївки

Укрінформ
У Донецькій області докладають максимум зусиль, щоб місто Авдіївка та селища Ясинуватського району були з газом, робота з будівництва газогону триває.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Роботи з будівництва газогону до Авдіївки та селищ Ясинуватського району тривають. Попри несприятливу погоду, техніка та люди працюють – у цьому сьогодні переконався особисто... Авдіївка та селища Ясинуватського району будуть з газом – для цього докладаємо максимум зусиль», - написав очільник області.

За його словами, вже прорито 7780 метрів траншеї, зварено 5400 метрів труби.

«Роботи проводяться паралельно в двох точках. Бригади працюють на 6 зварювальних апаратах, допомагають і підсобники - жителі Авдіївки. Усі зацікавлені у тому, аби якнайшвидше завершити роботи й подати газ на місто та навколишні села», - зазначив Жебрівський.

Читайте також: Будівельні компанії не хочуть працювати в Авдіївці й Красногорівці – Жебрівський

Він також повідомив, що підрядник будівництва просить допомогти технікою. Департамент ОДА, який є куратором будівництва, вже домовився із військовими щодо надання такої допомоги, але в регіоні не вистачає зварювальних апаратів. «Дав завдання підряднику й департаменту збільшити й кількість зварювальних апаратів – їх в області, щоправда, більше немає, тож шукатимемо по сусідніх областях», - зазначив Жебрівський.

Газ до прифронтового міста постачався через магістральний газопровід "Макіївка-Авдіївка". 7 червня ділянка газопроводу була пошкоджена внаслідок чергового обстрілу з боку бойовиків.

Бойовики "ДНР" перешкоджали проведенню робіт по відновленню газопостачання, не дозволивши ремонтній бригаді перекрити подачу газу в систему на непідконтрольної території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-