На Запоріжжі видали монографію про азовський рейд Махна

На Запоріжжі видали монографію про азовський рейд Махна

Укрінформ
На Запоріжжі до 129-ї річниці народження Нестора Махна видали монографію про протистояння його повстанської армії з червоноармійцями Фрунзе.

Як повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА, «Азовський рейд Нестора Махна» Володимира Чопа та Ігоря Лимана видано в рамках проекту «Місця пам’яті Української революції 1917-1921 років».

«За словами доктора історичних наук професора Георгія Шаповалова, авторам вдалося створити справжній історичний трилер, описати напружену атмосферу протистояння командира повстанської армії та радянського воєначальника Михайла Фрунзе», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Український роман "Карбід" потрапив до фіналу міжнародної премії Angelus

Монографія розповідає історію, що розпочалась на початку грудня 1920 року в приазовських степах, де  проти 8-тисячної селянської армії було зосереджено понад 140 тис. більшовицьких військ. Рейд повстанської армії від Гуляйполя до Бердянська, звільнення портового міста та вихід армії Махно з оточення, на думку автора монографії Чопа, є прикладом стратегічних та тактичних військових досягнень української повстанської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-