Напад на журналіста у Миколаєві розслідують як грабіж

Напад на журналіста у Миколаєві розслідують як грабіж

Укрінформ
Напад на журналіста під час зйомок у Миколаєві поліція кваліфікувала як грабіж.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції України в Миколаївській області. 

«Близько 23:35 2 листопада на телефонну спецлінію «102» надійшло повідомлення від спеціального кореспондента одного з телевізійних каналів про те, що відносно нього скоєно злочин. Слідчими Заводського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області проводиться розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.186 КК України «Грабіж», що карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час підготовки до прямого включення, запис якого журналіст проводив поблизу центрального міського стадіону міста Миколаєва, до нього підійшов незнайомець, який висунув вимогу припинити зйомку. Коли ж той відмовився, зловмисник вдарив його в обличчя та, відібравши майно потерпілого - монопод з мобільним телефоном, сів до припаркованого неподалік автомобіля «ВАЗ-2104», в салоні якого знаходилось ще двоє осіб – водій та пасажир, та зник з місця події.

Читайте також: У Миколаєві журналіста пограбували під час зйомки

Завдяки своєчасному зверненню потерпілого до поліції та надання ним детального опису прикмет зловмисника та транспортного засобу, на якому той пересувався, наряд патрульної поліції впродовж 15 хвилин встановив місцезнаходження підозрюваного.

Транспортний засіб, на якому зник грабіжник, патрульні виявили в одному з дворів по вул. Генерала Карпенка. Під час особистого огляду пасажирів та огляду салону транспортного засобу, відібраний у журналіста мобільний телефон у розібраному стані був виявлений під автомобільним килимком.

Зі слів 20-річного нетверезого грабіжника, його обурило те, що журналіст проводив зйомку, і аби припинити її, він відібрав у кореспондента мобільний телефон, який той тримав у руках.

Зловмисника затримано, вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Автомобіль, на якому пересувались вказані особи, вилучено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-