Вінниця затвердила євростандарти залучення та супроводу інвесторів

Вінниця затвердила євростандарти залучення та супроводу інвесторів

Укрінформ
Вінницька міська рада першою з українських міст запроваджує європейські стандарти залучення та супроводу інвесторів.

Про це на засіданні виконкому міськради повідомив директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян.

«Виконком міської ради у четвер затвердив Програму сприяння залученню інвестицій у місто Вінницю на 2018 – 2020 роки. Стандартизація процесів із залучення інвестицій та супроводу інвесторів стала однією з шести пріоритетних цілей Програми. Серед них також – усунення адміністративних бар’єрів та створення сприятливих умов для інвестування;  забезпечення умов для високотехнологічного виробництва; розроблення проектів із пріоритетних напрямів соціально-економічного розвитку міста. Серед стратегічних цілей є й впровадження інструментів державно-приватного партнерства та забезпечення співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями та донорами», – повідомив Погосян.

Читайте також: Місцеві вибори: на Вінниччині у трьох округах проголосують знову

За його словами, Вінниця – перше місто, де в Програмі сприяння залученню інвестицій передбачені методології та стандарти залучення та супроводу інвесторів, які наразі  є необхідною умовою та звичним явищем для європейських країн . Вони включають в себе систему «єдиного вікна», актуалізацію інформаційного додатку «Гід для інвестора», алгоритм внутрішньої взаємодії виконавчих органів міської ради з розгляду та обробки інвестиційної пропозиції.

Єдині стандарти роботи з інвесторами мають послугувати прозорості і зрозумілості бізнесу і міської влади, щоб посприяти реалізації конкретних планів економічного розвитку міста. Зокрема, йдеться про розвиток індустріального парку, кластеру холодильного машинобудування, інноваційно-технологічного парку. Також міськрада попрацює над  створенням логістичного парку та реконструкції аеропорту.

Фото: Вінницька міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-