П’ятьох підозрюваних у спробі зірвати вибори на Дніпропетровщині арештували

П’ятьох підозрюваних у спробі зірвати вибори на Дніпропетровщині арештували

Укрінформ
П’ятьох підозрюваних у спробі зірвати виборчий процес у с. Майське Синельниківського району на Дніпропетровщині взято під варту.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП у Дніпропетровській області. 

«Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави обрав суддя Синельниківського міськрайонного суду», - йдеться в повідомленні.

У поліції зазначили, що загалом до Синельниківського відділу поліції було доставлено 24 особи, з них 4 було затримано в порядку статті 208 КПКУ. Наступного дня було затримано ще одного підозрюваного. Всі п’ять затриманих віком від 20 до 25 років, проживають у м. Дніпро та області.

Читайте також: Напад на дільницю: поліція перехопила сім авто з озброєними людьми

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня близько 18:30 на виборчу дільницю у с. Майське Синельниківського району Дніпропетровської області зайшли невідомі особи, які пошкодили майно, кинули димові шашки та намагалися пошкодити виборчу документацію, зокрема урни з бюлетенями. Постраждали двоє поліцейських, які намагалися зупинити порушників.

Стосовно події відкриті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 3 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) ККУ.

У неділю, 29 жовтня, у 201 об'єднаній територіальній громаді в усіх без винятку областях України пройшли перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-