На Запоріжжі створили інтернет-карту ділянок заборонених для рибальства

На Запоріжжі створили інтернет-карту ділянок заборонених для рибальства

Укрінформ
На Запоріжжі створили інтернет-карту зимувальних ям - ділянок заборонених для рибальства у зимовий період.

Про це повідомив у Facebook керівник Управління Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області Дмитро Чайка.

«Для зручності риболовів Запорізького регіону в Управлінні Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області позначили розташування заборонених для рибальства ділянок на період заборони лову водних біоресурсів на зимувальних ямах. Синім кольором позначені межі зимувальних ям, а якщо натиснути на позначену ділянку, можна прочитати опис зимувальної ями», - йдеться у повідомленні.

Як нагадав Чайка, заборона на лов водних біоресурсів на зимувальних ямах діє з листопада до початку весняно-літнього нерестового періоду.

Читайте також: Чернігівські археологи знайшли унікальну давньоруську піч

Зимувальні ями - це місця масового скупчення водних біоресурсів в осінньо-зимовий період, а риболовля на цих ділянках обмежується з метою збереження іхтіофауни від знищення. За риболовлю на зимувальній ямі передбачена адміністративна відповідальність. Навіть за риболовлю любительськими знаряддями лову, зокрема за риболовлю на вудку, Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачений штраф до 170 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-