Теракт біля Палацу спорту: харківський суд продовжив арешт обвинуваченим

Теракт біля Палацу спорту: харківський суд продовжив арешт обвинуваченим

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова продовжив ще на два місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для всіх трьох обвинувачених у теракті біля Палацу спорту в лютому 2015 року.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"За клопотанням прокурора суд продовжив до 29 грудня тримання під вартою для кожного з трьох обвинувачених у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року", - зазначив адвокат.

За його словами, на початку засідання обвинувачений Володимир Дворніков заявив клопотання про відведення всієї колегії суддів на тій підставі, що раніше йому було відмовлено у наданні перекладача з української на російську мову, а також у перекладі його рідною мовою всіх рішень суду: "У клопотанні відмовлено".

"Також відмовлено у клопотанні обвинуваченому Віктору Тетюцькому і стороні захисту про скасування відносно всіх трьох обвинувачених запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на тій підставі, що цей захід не відповідає міжнародній конвенції 1950 року і нормам Європейського суду з прав людини", - додав адвокат.

За його словами, на суді до звинуваченого Сергія Башликова знову викликали "швидку" через підвищений тиск, і йому надали меддопомогу: "Звинувачений попросив суд зробити перерву у розгляді справи. Наступне засідання суду відбудеться 17 листопада".

Читайте також: Вбивство контррозвідника: СБУ показала докази теракту й зізнання підозрюваної

Як повідомляв раніше Укрінформ, 26 квітня райсуд Фрунзе Харкова почав заново слухати справу про теракт біля Палацу спорту - 16 томів. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати вину.

22 лютого 2015 року у Харкові при вибуху під час жалобної ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні, на місці загинуло двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою у теракті затримано трьох харків'ян: Дворніков, Тетюцький, Башликов. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку у Бєлгороді і за теракт мали отримати 10 тис. дол. Їм загрожує довічне ув‘язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-