Рівнеоблводоканал заперечує зараження гепатитом  через водопровідну мережу

Рівнеоблводоканал заперечує зараження гепатитом через водопровідну мережу

Укрінформ
 «Рівнеоблводоканал»  заперечує інформацію щодо зараження гепатитом  А через водопровідну мережу.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської облдержадміністрації.

“Відучора у соціальних мережах поширюється інформація щодо зараження гепатитом А мешканців Рівного через водопровідну мережу. Ці повідомлення не відповідають дійсності. За словами директора РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Андрія Карауша, питна вода у Рівному відповідає нормам, а чутки про зараження людей через водопровідну мережу вважає «панічно» неправдивими. Саме тому вони офіційно звернулися до СБУ для вжиття заходів реагування на недостовірну інформацію”, - йдеться в повідомленні. 

За словами Андрія Карауша, уся вода, яка подається в мережу централізованого водопостачання,  підлягає знезараженню гіпохлоритом натрію марки А відповідно до регламенту, погодженому в Держсанепідемслужбі. Для цього працюють автоматичні дозуючі станції та резервуари чистої води, які цілодобово охороняються, що унеможливлює проникнення сторонніх осіб на територію. 

Директор РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал»  наголошує, що щоденно здійснюється контроль якості питної води лабораторією водоканалу (15-20 проб) та контрольний забір проб лабораторним центром МОЗ. Крім того, відбір води здійснюється за заявами та скаргами мешканців. 

Читайте також: Надія ще є: українці вірять, що корупцію у медицині можна подолати

Як повідомила головний епідеміолог Рівненської області Людмила Яценя, нині у Рівному зафіксовано 16 випадків захворюваності на гепатит А – 4 дітей та 12 дорослих. Люди почали звертатися до лікаря з 17 жовтня. Перебіг захворювання у рівнян легкий та середньої важкості. Наразі вони перебувають в інфекційному відділенні міської лікарні. “Частина захворілих - родичі, які контактували між собою. За даними обласного лабораторного центру, у них встановлено контактно-побутовий шлях передачі, проте воду як джерело зараження виключено”, - підкреслила  Яценя. 

Крім того, вона  зазначила, що цьогоріч за 9 місяців зафіксовано 39 випадків зараження гепатитом А. Тоді як у 2016 році з таким діагнозом було зареєстровано 69 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-