Миколаївський завод зупинився через зарплатні борги

Миколаївський завод зупинився через зарплатні борги

Укрінформ
Державне підприємство "Миколаївський суднобудівний завод" зупинилося через відсутність коштів на зарплату, борг сягає наразі 58 млн грн.

Про це повідомили у прес-службі ДК "Укроборонпром", до складу якого входить завод. 

"Діяльність ДП "Миколаївський суднобудівний завод" (раніше – ім. 61 комунара) паралізована через відсутність рішення уряду щодо ракетного крейсера проекту 1164. На сьогодні арештовані рахунки підприємства, а заборгованість по заробітній платі становить понад 58 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Там також зазначається, що ці борги накопичились через припинення в лютому 2015 року відшкодування витрат підприємства на утримання крейсера.

В концерні запевняють, що завод вже третій рік самотужки виконує відповідні роботи, адже припинення утримання крейсера призведе до руйнування його енергетичних вузлів, елементів обладнання, екологічного забруднення акваторії річок Буг та Інгул. Також через консервацію спеціальних виробів і його складових вартість крейсера у розмірі капітальних інвестицій впаде до вартості металобрухту.

Читайте також: На підприємстві Новінського не допустили аудиторів для перевірки використання коштів

"ДК "Укроборонпром" підготував та спрямував на розгляд Кабінету міністрів України проект щодо врегулювання питань, пов’язаних з демілітаризацією та подальшим використанням цього ракетного крейсера. Проектом розпорядження передбачається відшкодування підприємству витрат за утримання крейсера, що дало б змогу погасити заборгованість із заробітної плати. Також підготовлено додаткові проекти вирішення цієї ситуації задля збереження активів підприємства та його промислового потенціалу. Зокрема, це звернення до секретаря РНБО України Олександра Турчинова за сприянням у вирішенні долі стратегічного підприємства», - наголошено у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, працівники ДП "Миколаївський суднобудівний завод" вже кілька разів пікетували приміщення облдержадміністрації та перекривали вулиці міста з вимогою повернути борги по зарплаті. Якщо їхнє питання не вирішиться, вони погрожують більш радикальними діями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-