У Дніпро для очищення річки випустять 1,2 млн мальків

У Дніпро для очищення річки випустять 1,2 млн мальків

Фото
Укрінформ
У Дніпро випустили 650 тисяч мальків коропа, товстолобика та білого амура. Ще майже стільки ж випустять найближчими тижнями

Зариблення сприятиме очищенню водойми – саме ці види риб з’їдають водорості та фільтрують воду.

Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Програму з очищення річки Дніпро реалізуємо комплексно. Використовуємо інноваційні технології для фільтрації стічних вод, що потрапляють у річку. А ще – насичуємо її корисною рибою. Щороку випускаємо у воду понад мільйон мальків – це значно підвищує якість води та відновлює живий ресурс Дніпра. Цьогоріч зариблення проводять у три етапи на різних ділянках Дніпра. Для цього обласним коштом придбали у Херсонського заводу 1,2 мільйона мальків. У гирлі Самари вже випустили 650 тисяч рибин, найближчими тижнями – ще майже стільки ж потрапить у Дніпро в районі Набережної Перемоги та Діївських плавнів”, - розповів Резніченко.
За словами директора департаменту екології та природних ресурсів ДніпроОДА Руслана Стрілця, екопроект із відновлення біологічного режиму річки ОДА реалізує спільно з ГО «Дніпровська природна інспекція» та науковцями. «До 2025 року випустимо у Дніпро 9 мільйонів мальків. У майбутньому це підвищить проточність річки», - додав він.

У Дніпро випустили 650 тисяч мальків коропа, товстолобика та білого амура/ Фото Миколи М'якшикова

Голова правління громадської організації «Дніпровська природна інспекція» Віктор Кузора наголосив, що завдяки цій програмі вже за 3-4 роки річку буде очищено від синьо-зелених водоростей. 

Наступного року область планує втілити програму відновлення осетрових у Дніпрі – щорічно у річку додатково випускатимуть від 1 до 2,5 тисяч мальків стерляді та інших риб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-