Львівщина вже підготувала ділянки для автовиробництв - Синютка

Львівщина вже підготувала ділянки для автовиробництв - Синютка

Укрінформ
Львівщина має намір створити кластер автовиробників та виробників комплектуючих до автомобілів і має для цього всі передумови.

Про це на відкритті Українського автомобільного форуму у Львові заявив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На Львівщині є традиція автопромислового виробництва, традиція високотехнологічної механіки, є виробнича база, на основі якої можна створювати додаткові ресурси. Те, що від моменту прийняття рішення до відкриття заводу «Фуджікури» пройшло 8 місяців, а в «Електроконтакту» цей процес тривав 12 місяців, показує, що на Львівщині є сприяння владних структур для інвесторів в отриманні дозволів. Крім цього, в області є пропозиція робочої сили, вартість якої є конкурентна у Європі, – близько 12 тис. грн», – зазначив Синютка.

За його словами, в області підготовлено низку земельних ділянок, зокрема в індустріальних парках для розміщення нових виробництв. Також є можливості пристосовувати програми навчання у закладах професійно-технічної освіти до потреб автовиробників.

Читайте також: Авторинок у вересні: майже третина світових продажів припадає на Китай

Як сказав Синютка, хто прийде до автомобільного кластеру на Львівщині швидше, той отримає більшу додаткову вартість, хто прийде пізніше – буде у конкурентному середовищі.

Зацікавлений в істотному підвищенні виробництва автомобілів і подальшого стимулювання росту сектора комплектуючих виробів в Україні і уряд. Про це зазначив радник міністра інфраструктури Олександр Озеран, який бере участь в Українському автомобільному форумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-