Справа Євромайдану: в Миколаєві наново судять екс-керівника міліції

Справа Євромайдану: в Миколаєві наново судять екс-керівника міліції

Укрінформ
Центральний районний суд міста Миколаєва знову почав розглядати кримінальне провадження щодо екс-керівника міського управління УМВС України в Миколаївській області Олега Шевчука, якого обвинувачують в розгоні місцевого Євромайдану.

Про це повідомили прес-службі Центрального райсуду міста Миколаєва.

«У Центральному районному суді м. Миколаєва відбулось підготовче судове засідання у кримінальному провадженні щодо екс-керівника Миколаївського міського управління УМВС України в Миколаївській області Олега Шевчука. Дослідивши матеріали справи, суд ухвалив призначити кримінальне провадження до судового розгляду на 08.11.2017 року», - йдеться у повідомленні.

Там також зазначається, що Шевчук обвинувачується за статтями про перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства та в незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій (ч.2 ст. 365, ст.340 КК України) під час подій восени 2013 року.

21 квітня 2017 року після дворічного розгляду справи вироком Центрального райсуду Шевчука було виправдано за відсутністю в його діях складу кримінальних правопорушень. Проте у липні 2017 року зазначений вирок було скасовано Апеляційним судом Миколаївської області, а справу скеровано на новий судовий розгляд.

Читайте також: Військова прокуратура прийшла з обшуком у помешкання партійців Клименка

Як уже повідомляв Укрінформ, в листопаді 2013 року Шевчук разом зі своїми підопічними силовими методами зірвали спробу миколаївських євромайданівців встановити намети на центральній площі міста. Суд тривав майже два роки і закінчився виправдальним вироком. Тепер екс-правоохоронця судитимуть заново у тому ж суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-