Забудовник каже, що мав дозвіл зводити паркан на військовому аеродромі в Одесі

Забудовник каже, що мав дозвіл зводити паркан на військовому аеродромі в Одесі

Укрінформ
Гендиректор одеського ТРЦ "City Center" Андрій Халахур, представники якого захопили 29 жовтня частину території військового об'єкта - аеродрому "Шкільний" - прокоментував конфлікт з військовими.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми отримали відповідну дозвільну документацію для встановлення огорожі (при зведенні одного з об'єктів компанії-забудовника - ред.) 29 жовтня був завершальний етап робіт з встановлення цієї огорожі. Однак виникли складнощі - з боку військової частини озброєні люди перешкоджали нашій роботі. Ми показали їм дозвільні документи, але це їх не задовольнило... Що стосується людей, які представлялися нашими представниками, то наших представників у балаклавах там не було. Можливо, то були якісь громадські активісти..." - зазначив Халахур.

Констатувавши факт демонтажу частини бетонної огорожі, яка є майном військової частини, і самовільне встановлення на території аеродрому власного металевого паркану, гендиректор ТРЦ "Citi Center" зауважив, що не вважає ці дії рейдерським захопленням частини території військової частини. "Це були звичайні будівельні роботи", - сказав Халахур.

"Ніхто ніякої межі ділянки не переносив. Ми встановлювали паркан для того, щоб забезпечити можливість проводити будівельні роботи на майданчику", - додала керівник юридичної служби ТРЦ Ірина Костенко.

Читайте також: Інцидент у військовому містечку Одеси: прокуратура розповіла подробиці

Як повідомлялося, Військова служба правопорядку повідомила, що 29 жовтня на території військового містечка № 10 в Одесі, на базі якого розташована військова частини А3571 (діючий військовий аеродром "Шкільний"), приватні підприємці із залученням будівельників встановили тимчасову огорожу в межах території військового містечка. Одразу на місце події виїхала слідча група Військової прокуратури Одеського гарнізону та керівництво Військової прокуратури Південного регіону України. За цим фактом Військовою прокуратурою Одеського гарнізону внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 418 Кримінального кодексу України (порушення статутних правил вартової служби, вчинене в умовах особливого періоду) та невідкладно розпочато проведення досудового розслідування.

У Міноборони вважають, що в неділю було скоєно рейдерський напад на території військової частини А-3571 (військового "Шкільного аеродрому") в Одесі.

Раніше радник голови поліції Одещини Руслан Форостяк спростував спробу рейдерського захоплення військової частини під Одесою.

Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-