На виборах голів ОТГ перемогли 11 кандидатів від

На виборах голів ОТГ перемогли 11 кандидатів від "Батьківщини" - Тимошенко

Укрінформ
За попередніми підрахунками, перемогу на виборах голів об’єднаних територіальних громад (ОТГ) 29 жовтня здобули 11 кандидатів від "Батьківщини", а також 15 самовисуванців, які йшли за підтримки партії.

Про це лідер партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Від партії "Батьківщина" обрано 26 голів об’єднаних територіальних громад. Але 26 - це 11, які офіційно йшли від "Батьківщини", і ще 15, які йшли кандидатами як само висуванці", - заявила Тимошенко.

Також, за її словами, депутатами ОТГ мають стати близько 880 кандидатів від "Батьківщини".

Згідно з інформацією на сайті ВО "Батьківщина", загалом партія висунула своїх кандидатів у 200 об’єднаних територіальних громадах. Зокрема, 3698 кандидатів у депутати міських, сільських та селищних рад, 56 кандидатів на посаду голів – 13 міських, 43 сільських та селищних ОТГ.

Читайте також: Місцеві вибори: в ОПОРі розповіли про порушення

Як повідомлялося, раніше у партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" заявили, що політсила перемагає на виборах в ОТГ. Зазначалося, що за результатами паралельного підрахунку голосів, проведеного партійними штабами, 108 переможців, або 53,73%, на посади голів ОТГ - висуванці, члени партії або кандидати, які йшли за підтримки партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Згідно з підрахунками "БПП", кандидати від ВО "Батьківщина", за попередніми даними, лідирують у 10 ОТГ, Аграрної партії - у 5 ОТГ, партії "Наш край" - у 5 ОТГ, "За конкретні справи" - у 3 ОТГ, від партії “УКРОП”, Радикальної партії та партії "Сила людей" - по 1 ОТГ.

Вибори проходили у 201 тергромаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-